Touchscreens in Kantoorruimtes

Kantoorpanden zijn bij uitstek geschikt voor digitale oplossingen. Verschillende aspecten van het bedrijfsleven kunnen wel een digitale boost gebruiken. Samenwerken met collega’s, navigeren door het gebouw en het registreren van aanwezigen kan nóg makkelijker door het inzetten van touchscreens. Op deze pagina nemen we u mee in het gedigitaliseerde bedrijfsleven en de voordelen van touchscreens in kantoorgebouwen.

 

Toepassingen

Bezoekersregistratie

Steeds meer kantoren stappen voor de ontvangst en registratie van bezoekers over op een digitale receptie. Een digitaal bezoekersregistratiesysteem versimpelt het in- en uitcheckproces. Dit is het eerste aanspreekpunt voor de klant of bezoeker als hij binnenkomt. Bovendien kunnen medewerkers zich makkelijk aan- en afmelden. Dit is een geschikte manier om te voldoen aan de Arbo Wet, die voorschrijft om de registratie van aanwezigen op orde te hebben in geval van calamiteiten.  

 

Digitale naambordjes

Digitale naambordjes kunnen worden ingezet in kantoorgebouwen met toenemend flexibele werkplekken en vergaderruimtes. De naamborden hangen bij de ingang van een ruimte en weergeven welke collega, organisatie of afdeling nu aan het vergaderen is. Ook kan de ruimte ter plekke op het digitale naambordje worden geboekt, voor nu of een later moment.

 

Samenwerking

Interactieve touchscreens kunnen worden ingezet om de samenwerking te verbeteren. Oplossingen zoals touchscreen tafels kunnen worden gebruikt voor brainstormsessies en interactieve vergaderingen. Iedereen draagt live zijn steentje bij en meetings krijgen een creatieve en innovatieve boost.

 

Navigatie

Touchscreen oplossingen kunnen de navigatie en oriëntatie in een gebouw verbeteren. Kantoorpanden kunnen soms groot en onoverzichtelijk zijn, vooral voor nieuwe bezoekers. Toenemende flexplekken zorgen ervoor dat de opstelling van werkplekken soms dagelijks verandert. Digitale bewegwijzering kan dan een uitkomst zijn; digitale bewegwijzeringsborden en digitale plattegronden zorgen ervoor dat bezoekers maar ook medewerkers altijd de weg kunnen vinden.

 

Informatievoorzieningen

Middels informatieschermen kan de communicatie met de klant of interne communicatie worden verbeterd. Op narrowcasting schermen kan digitale content worden weergegeven met bedrijfsinformatie, belangrijke updates, nieuwe ontwikkelingen, belangrijke agenda-items en aankomende events. Zowel klant als collega worden zo op de hoogte gehouden. 

 

touch screens office buildings and real estate

 

De Voordelen

Verbeterde communicatie

Bedrijven kunnen hun medewerkers en klanten makkelijk op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen het bedrijf middels digitale schermen. Er kan snel worden ingespeeld op veranderingen en noodzakelijke mededelingen kunnen direct worden doorgevoerd op de schermen.

 

Schaalbaarheid

Touchscreen systemen zijn flexibel en kunnen meegroeien met een bedrijf. Soms vraagt de groei van een bedrijf om een uitbreiding van de touchscreen oplossing of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Dit is mogelijk door de hoge schaalbaarheid en flexibiliteit van digitale systemen. 

 

Integratiemogelijkheden

Kantoren maken vaak reeds gebruik van digitale systemen en bedrijfssoftware. Er kan eenvoudig een koppeling worden gemaakt met die externe systemen zodat alles één gestroomlijnd geheel vormt. Informatie wordt dan automatisch doorgevoerd. Denk hierbij aan een koppeling met Outlook die ervoor zorgt dat de naambordjes de juiste reserveringsinformatie bevatten.

 

Efficiëntie

De implementatie van touchscreen oplossingen in kantoorgebouwen scheelt een hoop werk. Wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd op meerdere touchscreens tegelijk, en verschillende aspecten kunnen worden gedigitaliseerd. Bezoekersregistratie, aanmelding van medewerkers en het reserveren van ruimtes gaat nu allemaal automatisch. 

 

Conclusie

Touchscreens zijn een uitkomst voor verschillende facetten van het bedrijfsleven. Het geeft de samenwerking tussen en betrokkenheid van medewerkers een boost en zorgt voor hogere efficiëntie op de werkvloer. Kies voor een innovatieve oplossing voor op kantoor!

Op zoek naar een touchscreen oplossing voor uw kantoorpand? Wij kunnen u helpen. Ontvang vrijblijvend advies en kom tot de beste oplossing voor uw locatie. We staan voor u klaar van aanschaf tot installatie. 

 

Advies nodig?