Touchscreen Technologie in de Horeca

Touchscreens worden steeds meer ingezet in de horeca. Ze kunnen verschillende onderdelen van de horeca-ervaring efficiënter maken, voor zowel de eigenaar als haar klanten. Op deze pagina vindt u meer informatie over touchscreens in de horeca en verkennen we de mogelijkheden aan de hand van een aantal voorbeelden.  

 

Toepassingen

Digitale menuborden

Zodra de klant binnenkomt in de horeca-gelegenheid of nadat hij is neergestreken, wordt een blik geworpen op de menukaart. Digitale menuborden vormen dan een geschikte oplossing. In afhaalrestaurants boven de counter, maar ook in horecagelegenheden waar wel plaats wordt genomen is dit een uitkomst. Digitale menuborden zijn flexibel: prijs- en menu wijzigingen kunnen binnen enkele seconden worden doorgevoerd. Horecazaken kunnen spelen met de inhoud van hun menu en vaker wisselen. Ook kunnen ze inspelen op huidige trends. Bovendien kunnen ze aanbiedingen of dagmenu’s uitlichten op de digitale menuborden. 

 

Bestellen en afrekenen

Het meest voor de hand liggende voorbeeld van de inzet van touchscreens in de horeca is het bestel- en afrekenproces. Dit is vooral een geschikte oplossing voor fastfood- en afhaalrestaurants, maar ook zeker voor horecagelegenheden waar gezellig plaats genomen kan worden. De klant kan bestellen en afrekenen op een bestelzuil. Ze kunnen op hun gemakje het menu doornemen of juist snel een bestelling plaatsen. Ze rekenen af en halen de bestelling op bij de counter, of deze wordt bij het tafeltje langsgebracht. Deze oplossing vermindert de wachttijd en verhoogt de efficiëntie van het bestel- en afrekenproces aanzienlijk. 

 

Interactieve Touchscreen Tafels

Take a seat! De technologie van vandaag de dag biedt horecagasten zelfs de gelegenheid om plaats te nemen en ter plekke te bestellen. Interactieve tafels zijn meer dan een stukje meubilair. De klant kan het menu doornemen op de tafel en direct bestellen. Dit is een unieke, moderne dining experience die ook kan worden ingezet voor aanvullende doeleinden, zoals entertainment en informatievoorziening. 

 

Touchscreen for horeca Hotel and Hospitality industry

 

De Voordelen

Efficiëntie en snelheid

Bestelzuilen in de horeca hebben een hoge transactiesnelheid; ze kunnen meer bestellingen verwerken in een kortere periode. Dit leidt tot een hogere omzet en verminderde wachttijden. Bovendien wordt de foutkans in bestellingen verlaagd wanneer horecagasten zelf hun bestelling doen.

 

Klanttevredenheid

Op bestelzuilen heeft de klant zelf autonomie over zijn bestelproces. Veel klanten hebben tegenwoordig de behoefte om snel te bestellen en afrekenen, maar er zijn ook zeker mensen die graag even de tijd nemen. Voor beide is ruimte op de bestelzuil. Bovendien vergroten oplossingen zoals digitale menuborden en interactieve touchscreen tafels het gebruikersgemak.

 

Personeelskosten

De initiële investering in touchscreens kan horecazaken afschrikken. Dat is begrijpelijk, maar er staat ook een significante kostenreductie tegenover. De automatisering van bepaalde onderdelen van het bestel- en afrekenproces verminderen de behoefte aan personeel en kan de tijd die wordt besteed aan bepaalde taken terugdringen. Dit betekent echter niet dat personeel overbodig wordt. Terugkerende taken kunnen van hen worden overgenomen en zij kunnen meer tijd vrijmaken voor belangrijke taken zoals klantcontact en het aanzien van de zaak. 

 

Dataverzameling

Door middel van schermen in de horeca kan relevante informatie worden verzameld over klanten. Wat ze graag bestellen, van welke diensten ze gebruik maken en wat zij belangrijk vinden. Op basis van deze informatie kan het menu worden geoptimaliseerd en de horecagelegenheid worden verbeterd.

 

Conclusie

De inzet van touchscreens in de horeca brengt een tal van voordelen met zich mee, voor zowel horecaondernemers als hun gasten. De implementatie van digitale oplossingen zorgt voor verhoogde efficiëntie, verbeterde klanttevredenheid en lagere personeelskosten. De uitdaging ligt in het vinden van de balans tussen technologie en persoonlijk contact, om zo tot de beste klantervaring te komen. 

Op zoek naar een touchscreen oplossing voor uw horecagelegenheid? Wij kunnen u helpen. Ontvang vrijblijvend advies en kom tot de beste oplossing voor uw locatie. We staan voor u klaar van aanschaf tot installatie. 

 

Advies nodig?