Touchscreens in de evenementenindustrie

Touchscreens kunnen tevens van toegevoegde waarde zijn in de evenementenindustrie. Digitale oplossingen kunnen verschillende taken uit handen nemen van organisatoren. Bovendien kunnen ze een interactief element toevoegen aan de bezoekerservaring. Interactie en betrokkenheid van bezoekers krijgen een boost.

 

Toepassingen

Kaartcontrole

De toegang tot het evenement begint bij de toegangscontrole. Dit proces kan worden gedigitaliseerd door de inzet van aanmeldzuilen waarbij het ticket gescand kan worden, eventueel gekoppeld aan toegangspoortjes. Deze oplossing kan de wachttijd significant verminderen.

 

Navigatie

Evenementen worden vaak georganiseerd op grote locaties. Er zijn dus veel wisselingen in de navigatie, omdat er, soms zelfs dagelijks, wisselende evenementen plaatsvinden. Dit is een uitdaging voor de navigatie. Door deze te digitaliseren kunnen alle naam- en richtingsborden in een paar eenvoudige stappen worden aangepast. 

 

Informatievoorzieningen

Op evenementen is het belangrijk om een groot en divers publiek op de hoogte te houden van belangrijke informatie, zoals het programma, updates, plattegronden, etc. Ook hier kunnen last-minute wijzigingen optreden. Digitale informatieschermen kunnen worden ingezet om het publiek altijd up-to-date te houden.

 

Stands

Op evenementen zoals beurzen en exposities kunnen touchscreens informatie overbrengen aan het publiek op een interactieve manier. Bezoekers kunnen productdemonstraties kijken, door het portfolio bladeren en gedetailleerde informatie opzoeken. Bovendien sporen touchscreens bezoekers aan tot interactie met de inhoud.

 

Feedback

Het achterhalen van de bezoekerservaring is belangrijk om de vormgeving van evenementen te verbeteren. Bezoekers kunnen hun feedback achterlaten op een touchscreen en organisatoren kunnen hiermee waardevolle inzichten opdoen.

 

touch screens for events and fairs

 

Voordelen

Kostenvermindering

Organisatoren van evenementen hebben te maken met een groot kostenplaatje, waaronder personeelskosten. Deze kunnen worden teruggedrongen door de inzet van touchscreens op functies die geautomatiseerd kunnen worden, zoals de ticketcontrole. Fysiek personeel kan worden ingezet op sleutelfuncties, zoals het helpen van bezoekers en het beantwoorden van vragen.

 

Flexibiliteit

Bovendien kunnen organisatoren worden geconfronteerd met last-minute wijzigingen. Het is een uitdaging om deze snel en efficiënt te communiceren aan een grote hoeveelheid bezoekers. Door digitale oplossingen in te zetten die snel en eenvoudig inhoudelijk kunnen worden gewijzigd, is dit niet langer een grote uitdaging. 

 

Betrokkenheid

Door interactieve oplossingen te integreren in het programma, die tevens al aansluiten op de digitale behoefte van de hedendaagse bezoeker, worden bezoekers uitgenodigd om interactie te hebben met de inhoud en echt mee te doen.

 

Conclusie

Touchscreens zijn een waardevolle toevoeging voor de evenementenbranche. De implementatie van digitale oplossingen kan organisatoren ontzorgen en tegelijkertijd de bezoekerservaring en -betrokkenheid verhogen. Er kan worden ingespeeld op last-minute wijzigingen en er wordt gezorgd dat alles op rolletjes blijft lopen. 

Op zoek naar een touchscreen oplossing voor in evenementenbranche? Wij kunnen u helpen. Ontvang vrijblijvend advies en kom tot de beste oplossing voor uw locatie. We staan voor u klaar van aanschaf tot installatie.

 

 

Advies nodig?