Digitale Wayfinding

Nooit meer de Verdwalen Dankzij Wayfinding Software

Een flexibele oplossing die bezoekers wegwijs maakt door grote gebouwen en onbekende locaties

 

 

Advies nodig?

 

Goede wayfinding is van cruciaal belang binnen bedrijven en organisaties. Wayfinding helpt bezoekers de weg te vinden in complexe gebouwen of op onoverzichtelijke locaties, zoals grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen en vliegvelden. Normaliter werd dit gedaan door analoge, statische bewegwijzeringsborden en papieren plattegronden. Door de inflexibiliteit en de hoge kosten van deze bewegwijzeringsborden was er toenemende behoefte aan een meer effectieve wayfinding oplossing. Digitale bewegwijzering biedt dit effectief alternatief: u maakt een kostenbesparende keuze en wijzigt informatie in een handomdraai.

 

Hoe werkt Digitale Wayfinding?

 

Complexe Routes Versimpelen

Wayfinding is er om het bezoekers gemakkelijk te maken. Digitale bewegwijzering verwijst naar de digitale strategieën die er zijn om bezoekers de juiste richting op te helpen op een onoverzichtelijke of onbekende locatie en de oriëntatie te verbeteren. Mensen gebruiken dit om hun weg te vinden door een gebouw. Het gaat om digitale richtingsborden en plattegronden in de algemene ruimte, maar ook digitale naamborden bij kamers en ruimtes. Het beheren van deze digitale wayfinding werkt vaak hetzelfde als een digital signage software systeem, waarin gebruikers op één centrale plek aanpassingen kunnen doorvoeren op alle borden.

 

Interactieve Plattegronden en Digitale Naamborden

Digitale wayfinding kan als volgt gestructureerd zijn. Wanneer bezoekers een gebouw binnenkomen, weten sommige moeiteloos de juiste weg te vinden, en hebben anderen juist weer wat meer hulp nodig om bij de juiste bestemming te komen. Digitale bewegwijzering kan hier een handje bij helpen. Op een groot interactief naambord staan alle bestemmingen op een rijtje. Bezoekers kunnen hun bestemming aanklikken en opzoeken om de benodigde route instructies krijgen, en indien gewenst zelfs de route volgen op hun mobiele telefoon. Voor bezoekers die zich nog moeten oriënteren in het gebouw en nog geen specifieke bestemming hebben, bieden digitale plattegronden een gestructureerd overzicht van het gebouw. Op verschillende oriëntatiepunten hangen richtingsborden die bezoekers de juiste kant op wijzen en naamborden die aangeven bij welke ruimtes ze zich bevinden.

 

Eén Gecentraliseerd Systeem voor Snelle Updates

Een gecentraliseerd systeem biedt een krachtige oplossing voor snelle updates en makkelijke toegang. Omdat alle onderdelen van uw wayfinding zijn ondergebracht in één systeem, kunnen wijzigingen en updates snel en gemakkelijk worden doorgevoerd op meerdere schermen tegelijk. Hierdoor blijft uw informatie tevens up-to-date en klopt de bewegwijzeringsinformatie op de borden ten alle tijde. 

 

Met behulp van wayfinding weten bezoekers ten alle tijden waar ze zich bevinden en hoe ze het snelst op de plek van bestemming komen

 

De voordelen van digitale wayfinding

1. Snelle Updates

het belangrijkste voordeel van wayfinding software is de flexibiliteit. Wanneer wijzigingen zich voordoen, kunnen deze snel en gemakkelijk worden doorgevoerd in het systeem. Dit is ideaal voor snelle naamswijzigingen, tijdelijke wijzigingen, evenementen of omleidingen.

 

2. Aantrekkelijke Content

Door te kiezen voor een digitale oplossing, kunt u uw content op een creatieve en aantrekkelijke manier vormgeven. Naast basistekst en afbeeldingen kunnen digitale wayfinding systemen opvallende elementen zoals video's, afbeeldingen en animaties integreren.

 

3. Meertaligheid

Digitale wayfinding systemen kunnen gemakkelijk schakelen tussen verschillende talen. Dit maakt bewegwijzering toegankelijk en leesbaar voor een divers publiek.

 

4. Gecentraliseerd

Wanneer u meerdere bewegwijzeringsborden heeft, beheert u deze allemaal in één systeem. Als wijzigingen zich voordoen, kunnen deze op alle borden tegelijk worden doorgevoerd. Wel zo snel en efficiënt.

 

Doeleinden van wayfinding software

 

Verstrekken van Belangrijke Informatie

Wayfinding informeert bezoekers over de faciliteiten, diensten en belangrijke punten op een locatie, zoals toiletten, uitgangen, restaurants, en recepties.

 

Inclusiviteit Bevorderen

Digitale wayfinding draagt bij aan de de biedt uiteenlopende features om bewegwijzering toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Denk aan spraakopties voor slechtzienden of synchronisatie met mobiele telefoons voor mensen in een rolstoel.

 

Tijd en Kosten Besparen

Hoewel de initiële investering van digitale wayfinding hoger kan zijn, kunnen op lange termijn veel kosten worden bespaard. U hoeft namelijk niet langer geld en tijd te steken in het vervangen en wijzigen van analoge bewegwijzeringsborden. Dit gebeurt nu in een handomdraai.

 

Duurzaamheid

Digitale bewegwijzering is een duurzame oplossing ten opzichte van traditionele, analoge bebording. Wanneer wijzigingen optreden, gaat dit niet ten kosten van allerlei materieel. De implementatie van wayfinding software op e-ink schermen maakt het nog een stukje milieuvriendelijker.

 

Features van Wayfinding Software

 

1. Koppeling met Mobiele Telefoon

Veel digitale wayfinding oplossingen kunnen worden geïntegreerd met smartphones, waardoor gebruikers toegang hebben tot de navigatie instructies op hun eigen apparaat. Bezoekers scannen een qr code op een digitaal bewegwijzeringsbord, en kunnen dan de route volgen via hun mobiele telefoon.

 

2. Data-analyse

Bedrijven en organisaties kunnen gegevens verzamelen over hoe gebruikers hun locatie navigeren en deze informatie gebruiken om de efficiëntie en bruikbaarheid van de ruimte te verbeteren. Als zij zien dat bezoekers vastlopen op bepaalde punten, kunnen zij dit meenemen in de wijzigingen.

 

3. Interactiviteit

In tegenstelling tot traditionele bewegwijzering, biedt wayfinding software op touchscreens bezoekers de mogelijkheid om zelf benodigde informatie opzoeken. Zij kunnen rondkijken op interactieve plattegronden, hun bestemming opzoeken en zelfs middels een qr code een route op hun telefoon zetten.

 

4. Notificaties en Alerts

Wanneer bezoekers hun telefoon koppelen met de bewegwijzering, kunnen zij pushmeldingen ontvangen over wijzigingen, belangrijke mededelingen en updates. Denk aan ruimtes die tijdelijk afgesloten zijn, aanbiedingen in het restaurant of aangepaste openingstijden.

 

5. Multifunctioneel

Naast het oriënteren van bezoekers, kunnen bewegwijzeringsborden ook voor andere doeleinden worden gebruikt. U kunt bezoekers op de hoogte stellen van lopende aanbiedingen, informeren over belangrijke zaken of belangrijke ontwikkelingen delen. Deze content voegt u makkelijk toe in het systeem.

 

Conclusie

Bewegwijzeringssoftware is de perfecte keuze voor bedrijven en organisaties die hun wayfinding strategie willen verbeteren. Door te kiezen voor een digitale oplossing, kunt u veel meer kanten op met uw wayfinding en kunt u bezoekers beter van dienst zijn. Bovendien zorgt u ervoor dat uw bewegwijzering altijd up-to-date is, door de snelle en gemakkelijke verwerking van wijzigingen in het centrale systeem. Goede wayfinding is van cruciaal belang voor uw bedrijf of organisatie, en daarom elke investering waard.

 

Advies nodig?