Zuyderland Ziekenhuis touch screen solution

Verbeterde navigatie in de gezondheidszorg: de geavanceerde signage-oplossing van Zuyderland Ziekenhuis

Efficiëntie ontmoet innovatie in de duurzame signage-transformatie van Zuyderland

 

  Advies nodig?

 

Zuyderland Ziekenhuis

Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Deze zorginstellingen zijn per 1 januari 2015 gefuseerd. De daadwerkelijke fusie vormde de start van een omvangrijk veranderingsproces.

De optelsom van kwaliteiten van Atrium en Orbis zorgt voor versteviging van de zorg in Limburg. Nu en in de toekomst. Als opleidingsziekenhuis vinden ze bij Zuyderland kennisoverdracht van groot belang. Ze leren van elkaar en kiezen voor het beste van twee werelden. Ze investeren in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en lopen graag voorop bij innovaties in de zorg.

 

Zuyderland Ziekenhuis touch screen hardware

 

De Uitdaging

In het Zuyderland ziekenhuis zijn er veel spreek- en onderzoeksruimtes. In elke ruimte kan elk dagdeel een andere groep specialisten aan het werk zijn. Initieel werd met naamplaatjes voor elke bezoeker duidelijk gemaakt in welke kamer zij moesten zijn. Door de vele wisselingen kostte dit veel moeite om bij te houden en werd deze taak snel over het hoofd gezien.

Zuyderland ziekenhuis zocht daarom naar een efficiëntere en snellere manier om de naambordjes up to date te houden. Er moest een touchscreen oplossing komen die naadloos in de huidige structuur van het gebouw zou passen zonder te moeten boren of kabels te moeten laten trekken.

 

Zuyderland Ziekenhuis touch screen nameboard 

De Oplossing

Wij zagen een oplossing in sustainable signage; een draadloze en duurzame e-ink oplossing met een CMS. Hiermee heeft elke ruimte haar eigen scherm, dat zonder stroomverbinding en kabels buiten de ruimtes is bevestigd. Door de lange accuduur moeten de schermen eens per kwartaal kwartaal opgeladen worden. Via het CMS kan de informatie op de touchscreen schermen op elk moment en vanaf elke locatie de informatie worden geupdate. Via de plattegrond in het systeem is het voor de bewerker ook altijd duidelijk voor welk scherm ze de informatie aan het wijzigingen zijn.  

 Zuyderland Ziekenhuis nameboard

  

Het resultaat

Door de e-ink oplossing kan het Zuyderland ziekenhuis makkelijk bezoekers navigeren naar de juiste ruimte. Het strakke uiterlijk van de schermen trekt de aandacht van de bezoeker zonder de felle uitstraling van normale schermen. Ook al zijn er nieuwe of tijdelijke specialisten,  die via het CMS makkelijk weergeven kunnen worden op het scherm.

Omdat het scherm werkt via het lokale WiFi-netwerk, is er geen enkele kabel aan te pas gekomen. Hierdoor hebben we de structuur van de ruimtes in tact kunnen laten. Omdat het scherm via magnetisme is bevestigd hebben wij ook niet hoeven boren of andere permanente beschadigingen achter hoeven laten. 

 

Op zoek naar de juiste touchscreen oplossing?

Wij denken graag met u mee. Ons proces verzekert u dat u uiteindelijk de juiste touchscreen software implementatie terug ziet bij uw bedrijf, kantoor of winkelpand. Wij biedenu ondersteuning van concept tot realisatie van uw touchscreen installatie.

 

Advies nodig?