Moniac touch screen solution

Geschiedenis ontsluiten: de MONIAC Interactive Touch Screen Journey in de Erasmus Universiteitsbibliotheek

Ontdek de intrigerende erfenis van de MONIAC analoge computer via interactieve touchscreens

 

Advies nodig?

 

De MONIAC (Monetary National Income Analogue Computer) is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse econoom William Phillips in 1949. Voor hem was het een manier om aan zijn studenten aan de London School of Economics macro economische processen inzichtelijk te maken. Het werkte volledig op analoge principes en gebruikte water om geldstromen te simuleren. Er werden ongeveer veertien gebouwd. Een identiek exemplaar is te vinden in het Science Museum in Londen. Deze MONIAC is een geschenk van gemeente Rotterdam bij het 40-jarige bestaan van de NEH in 1953 en dit erfgoed is nog steeds te bewonderen in de Theil Building. - Erasmus University Library

 

Moniac touch screen software solution

 

De Uitdaging

Statische informatie is lang niet zo interessant voor de bezoekers als dynamische informatie. De Erasmus universiteit zocht daarom naar een touch screen oplossing om met de bezoekers, die vooral uit jongeren bestaan, te communiceren en hen enthousiast te maken over de Moniac. Ze hadden een ontwerp dat jongeren en ouderen enthousiast maakt over een klein, maar zeer bepalend stukje historie. Aangezien de Moniac zelf niet meer in gebruik is en het apparaat dus ook niet meer functioneert, was de uitdaging aan ons om in een creatief ontwerp uitleg te geven over de Moniac. Samen met de Erasmus Universiteit gingen wij op zoek naar een moderne oplossing.

 

Het Proces

Bij elk project houden wij ons Custom Application Development Process aan. Dat betekent dat wij beginnen met een inventarisatie waarbij wij het probleem, het doel, de gebruikers en verwachtingen vastleggen. Tijdens de inventarisatie werd helder dat de gebruikers vooral uit jongeren bestaan. Dat maakt de interactie extra belangrijk. Vanuit dit oogpunt zijn wij begonnen met een aantal ontwerpschetsen. Om zo dicht mogelijk bij het gewenste uiterlijk van de applicatie te komen, hebben wij 3 stijlen gepresenteerd via een mood board.

De drie stijlen waren; Davinci technische tekeningen, Cartoon Stijl en jaren 40 advertenties stijl. Uiteindelijk viel de Cartoon stijl het meest in de smaak. De ontwerpen maken op een speelse manier de economische processen en geldstromen inzichtelijk.  Nadat het ontwerp werd goedgekeurd begonnen wij met de ontwikkeling. Een 'responsive mode' werd toegevoegd aan de afbeeldingen. De ontwerpen moeten zo ontwikkeld worden dat deze compatibel zijn met de touch schermen en de hardware waarop het draait. Door het toevoegen van een responsive mode kunnen de bezoekers de interactie aangaan met het scherm en verdere informatie zelfstandig opvragen over de MONIAC.

 

moniac touch screen

 

Het Resultaat

De touchscreen oplossing geeft de mogelijkheden om interactief door de informatie heen te gaan. De generatie van nu wordt geprikkeld door dynamische schermen, die meer aandacht trekken dan statische informatie. Het nieuwe interactieve scherm creëert dus beleving onder het publiek. Bezoekers kunnen in één klik informatie opvragen over de MONIAC. Met de speelse ontwerpen wordt het verhaal op een interessante en creatieve manier verteld. De interactieve touchscreens trekken aandacht, houden de aandacht vast en stimuleren de interactie met de bezoekers. Bovendien biedt een digitaal scherm mogelijkheden voor toekomstige veranderingen, zoals het toevoegen van nieuwe informatie of het integreren van video's en social media feeds.

 

Op zoek naar de juiste touchscreen oplossing?

Wij denken graag met u mee. Ons proces verzekert u dat u uiteindelijk de juiste touchscreen implementatie terug ziet bij uw bedrijf, kantoor of winkelpand. Wij biedenu ondersteuning van concept tot realisatie van uw touchscreen software installatie.

 

Advies nodig?