MONIAC 

De MONIAC (Monetary National Income Analogue Computer) is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse econoom William Phillips in 1949. Voor hem was het een manier om aan zijn studenten aan de London School of Economics macro economische processen inzichtelijk te maken. Het werkte volledig op analoge principes en gebruikte water om geldstromen te simuleren. Er werden ongeveer veertien gebouwd. Een identiek exemplaar is te vinden in het Science Museum in Londen. Deze MONIAC is een geschenk van gemeente Rotterdam bij het 40-jarige bestaan van de NEH in 1953 en dit erfgoed is nog steeds te bewonderen in de Theil Building. - Erasmus University Library 

De uitdaging

Statische informatie is lang niet zo interessant voor de bezoekers als dynamische informatie. De Erasmus universiteit zocht daarom naar een oplossing om met de bezoekers, die vooral uit jongeren bestaan, te communiceren en die enthousiast te maken over de Moniac. Een ontwerp die jongeren en ouderen enthousiast maakt over een klein, maar zeer bepalend stukje historie. Aangezien de Moniac zelf niet meer in gebruik is en het apparaat dus ook niet meer functioneert, was de uitdaging aan ons om in een creatief ontwerp uitleg te geven over de Moniac. Samen met de Erasmus Universiteit gingen wij op zoek naar een moderne oplossing.

Moniac diz2455P max

Het proces

Bij elk project houden wij ons Custom Application Development Process aan. Dat betekent dat wij beginnen met een inventarisatie waarbij wij het probleem, het doel, de gebruikers en verwachtingen vastleggen. Vervolgens werd er tijdens de inventarisatie helder dat de gebruikers vooral jongeren zijn. Dat maakt de interactie extra belangrijk. Vanuit dit oogpunt zijn wij begonnen met een aantal ontwerpschetsen. Om dichter bij het uiterlijk te komen van de applicatie hebben wij 3 stijlen gepresenteerd via een mood board. De drie stijlen waren; davinci technische tekeningen, Cartoon Stijl en 1940s' jaren advertenties stijl. Uiteindelijk viel de Cartoon stijl het meest in de smaak. De ontwerpen maken op een speelse manier de economische processen en geldstromen inzichtelijk.  Nadat het ontwerp werd goedgekeurd begonnen wij met de ontwikkeling. Met andere woorden, wij begonnen met het toevoegen van een responsive mode in de afbeeldingen. De ontwerpen moeten zo ontwikkeld worden dat deze compatibel zijn met de touch schermen en de hardware waarop het draait. Door het toevoegen van een responsive mode kunnen de bezoekers de interactie aangaan met het scherm en verdere informatie zelfstandig opvragen over de MONIAC.

Het resultaat

De touchscreen oplossing geeft de mogelijkheden om interactief door de informatie heen te gaan. De generatie van nu wordt geprikkeld door dynamische schermen, dit zorgt ervoor dat digitale schermen meer aandacht trekken dat statische informatie. Het nieuwe interactieve scherm creëert dus beleving onder het publiek. Bezoekers kunnen in één oogopslag informatie opvragen over de MONIAC. Met de speelse ontwerpen wordt het verhaal op een interessante en creatieve manier vertelt. De interactieve touchscreens trekken aandacht, houden de aandacht vast en stimuleren de interactie met de bezoekers. Bovendien, biedt een digitaal scherm mogelijkheden voor toekomstige veranderingen. Zoals, het toevoegen van nieuwe informatie of het integreren van video's en social media feeds.

Op zoek naar de juiste touchscreen oplossing?

Wij denken graag met u mee. Ons proces verzekert u dat u uiteindelijk de juiste touchscreen implementatie terug ziet bij uw bedrijf, kantoor of winkelpand. Wij biedenu ondersteuning van concept tot realisatie van uw touchscreen installatie.